Pocetak arrow Politika privatnosti

Politika privatnosti

Privacy policy

Izjava o zaštiti privatnosti

Prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti vrše se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 97/08). Zajemčena je zaštita podataka o ličnosti.


Sajt smesti.me (u nastavku teksta: sajt) poštuje vašu privatnost i posvećen je zaštiti podataka o ličnosti koje nam dostavite. Želeli bismo da vas upoznamo sa sledećim principima kojima je uređena naša politika privatnosti.


Ni jedan od ovih podataka neće biti iskorišćen u materijalne svrhe tj. neće biti prodat trećim licima koje takve informacije otkupljuju i dalje distribuiraju.


Prikupljanje informacija i njihovo korišćenje

Prilikom registracije na sajtu Smesti.me, prikupljaju se osnovne informacije: ime i prezime, korisničko ime i e-mail adresa korisnika. Ove informacije se koriste za interne potrebe - za kreiranje naloga za korišćenje sajta, identifikaciju korisnika, kontakt i istraživanja radi unapređenja naše usluge. 

Prilikom korišćenja sajta smesti.me, prikupljaju se neke informacije o radu korisnika, delovima sajta kojima pristupa i slično. Ove informacije se, takođe, koriste samo za interne potrebe u cilju otklanjanja eventualnih grešaka u radu ili unapređenja funkcionalnosti same aplikacije.

Prilikom rezervacije smeštaja na sajtu smesti.me, prikupljaju se informacije: ime i prezime (obavezno), korisničko ime (obavezno), e-mail adresa (obavezno), adresa (obavezno), telefon (obavezno), broj mobilnog (opciono) i broj faksa (opcionu). U slučaju unosa broja mobilnog telefona dajete dozvolu sajtu smesti.me da Vas kontaktira putem SMS-a o statusu Vaše rezervacije. Podaci prikljupljeni na ovaj način se koriste za proces rezervacija Vašeg smeštaja i biće prosleđeni trećoj strani (odgovornom licu čiji smeštaj rezervišite) u cilju realizacije same rezervacije.

U cilju poboljšavanja i prilagođavanja sajta Vašim potrebama, sakupljamo podatke koji nisu lične prirode, npr. podatke o vrsti programa za pretraživanje, operativnom sistemu i stranicama koje ste posetili.

Svaki računar priključen na Internet dobija IP adresu. Kada posetilac zatraži neku stranicu web sajta smesti.me, naši web serveri automatski prepoznaju ime domena i IP adresu tog posetioca. Ime domena i IP adresa ne otkrivaju ništa lično o Vama osim IP adrese sa koje ste pristupili sajtu. Ove informacije koristimo za prikupljane podataka o ukupnom saobraćaju, i da istražimo zloupotrebu naše stranice i naših korisnika ili da bi sarađivali sa organima reda i zakona. Ne prikupljamo ove podatke za određene pojedince. Naši serveri ne prate automatski e-mail adrese posetilaca.


Sajt obezbeđuje sigurnost podataka koje nam dostavljate putem industrijski standardizovanih fizičkih, elektronskih i upravljačkih procedura. Kad je to potrebno, sajt  koristi SSL – enkripciju kako bi povećao sigurnost prenosa osetljivih podataka.


Čuvanje podataka

Uzevši u obzir činjenicu da Internet predstavlja globalno okruženje, korišćenje sajta za sakupljanje i obradu ličnih informacija obavezno uključuje prenos podataka na servere na kojima se nalazi (hostuje) naš sajt. Web sajt smesti.me koristi za usluge hostinga treće lice (hosting kompaniju), koje obezbeđuju odgovarajući hardver i softver koji je neophodan za rad web sajta. Serveri se nalaze u drugim državama (EU i SAD). Stoga, činom pristupa ovom web sajtu i putem elektronske komunikacije sa nama, vi prihvatate i slažete se ovakvim načinom obrađivanja i čuvanja ličnih informacija.


Kolačići (Cookies)

Kolačići (eng. cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se smeštaju na računar korisnika. Kolačić ne može pročitati podatke sa hard diska Vašeg računara ili pročitati druge kolačiće koji su stigli sa drugih web sajtova. Kolačići ne štete Vašem sistemu. Mi koristimo kolačiće da bi identifikovali koje delove web sajta koristite, tako da su prilikom sledeće posete ove stranice brže dostupne. Naši oglašivači (Google Adsense) mogu takođe koristiti kolačiće da bi izračunali koliko puta ste videli oglas. Naši oglašivači i mi možemo takođe koristiti kolačiće da bi bolje personalizovali sadržaj, reklame i promocije koje vidite na našim sajtovima. Takođe Google Dart kolačići mogu pratiti vaše ponašanje na drugim sajtovima te vam sudeći po njima prikazivati određene reklame na našem sajtu. Možete izabrati da li da prihvatite kolačiće podešavanjem Vašeg Internet browsera. Možete podesiti Vaš browser da odbije sve kolačiće, ili da Vam pokaže kada Vam šalju kolačiće. Ako izaberete da ne prihvatite kolačiće, Vaš ugođaj na našem i drugim sajtovima može biti umanjen i pojedine opcije neće raditi kako treba.


Maloletni korisnici

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletni korisnici koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.


Drugi vebsajtovi

Naš vebsajt smesti.me može sadržati linkove za druge vebsajtove koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podležu ovoj Izjavi zaštite privatnosti. Ukoliko pristupite drugim sajtovima koristeći date linkove, operateri ovih sajtova mogu tražiti informacije od vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od naše.


Kontrola lozinke

Ne  možete otkriti vašu lozinku trećim licima ili je deliti sa trećim stranama. Ako uprkos gore navedenog, gubite kontrolu prikrivanja svoje lozinke, možete izgubiti i svu kontrolu nad vašim ličnim informacijama. Zbog toga, ako je Vaša lozinka ugrožena iz bilo kog razloga, odmah je treba promeniti. To može da se uradi preko podešavanja. Lozinku treba menjati s vremena na vreme bez obzira na stepen ugroženosti, i to u intervalima od jednog dana, nedelje, meseca ili u intervalima koje smatrate najsigurnijim za svoj nalog.


Izmene Politike

Svako korišćenje web sajta podložno je uslovima i pravilima opisanim na ovoj stranici.

Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi sa našim prikupljanjem, korišćenjem ili otkrivanjem vaših ličnih podataka, molimo da nas kontaktirate na e-mail adresu

Sadržaj izjave o privatnosti možemo promeniti u bilo koje vreme bez prethodne najave i saglasnosti korisnika. Svaka promena izjave o privatnosti biće objavljena na ovoj stranici i odmah postaje važeća. Svako Vaše dalje korišćenje sajta podrazumeva da se slažete sa navedenim izmenama.
{socbutton-off}


Poslednja izmena 18. 01. 2013.

Baneri

Baner 2
Baner 3
Baner 1

Anketa

Da li Vam se dopada novi dizajn?

Rezultati

Podrška

Vrh